Zespół Szkół Ponadpodstawowych przy ul. Przemysłowej w Słupsku zorganizował kolejną już Edycję Regionalnego Konkursu Kulinarnego według Tradycyjnej Kuchni Kaszubskiej. Wystartowało kilka szkolnych zespołów z powiatu słupskiego, a wśród nich uczniowie szkoły Podstawowej w Łupawie.
Głównym celem konkursu było propagowanie i popularyzacja kaszubskiej tradycji kulinarnej wśród uczniów szkół podstawowych a także integracja i aktywizacja młodych mieszkańców regionu słupskiego.
Tematem przewodnim tegorocznego przedsięwzięcia były „Kaszubskie wariacje z kurczakiem w roli głównej”.
Naszą szkołę reprezentowali uczniowie: Anastazja Witt, Lena Witos, Wiktoria Oleś, Aleksandra Dygulska, Oliwia Pawłowska, Julianna Zawacka, Zuzia Kulesik, Inka Malek, Michał Boniecki, Tomasz Oleś.
Wszystkie dania przygotowane przez naszych uczniów były smaczne i pięknie wyglądały.
Miło jest nam poinformować że Lenka Witos i Anastazja Witt (jedne z najmłodszych uczestników konkursu) zostały WYRÓŻNIONE przez jury.
Gratulujemy wszystkim uczestnikom konkursu!